Apparat

Utforskningar i rum och tid

Överblick:

Erik och Jay använder jonglering som ett lekfullt sätt att utforska hur människor interagerar med föremål och miljö. Showen är ofta överraskande och mycket lätt att njuta av, eftersom den presenteras med en personlig touch. Naturmaterial, som  papper, metal och glas kombineras och skapar effektfulla föremål, till exempel uppfinningen med origami i trä! Dessa skulpturer böjs och viks med flytande rörelse och förvandlar manipulationen till en form av abstrakt dockteater. Showen föreslår en hel värld av möjligheter, gömda strax under ytan av vardagen och väntar på att bli upptäckta av alla!

Musik och jonglering har en stark koppling då de båda bygger på rytm. Apparat tar detta ett steg längre genom att även införliva melodi i jongleringen. Elektroniska jongleringsbollar är anslutna till vanliga föremål genom ett komplext och högteknologiskt sensorsystem. När en boll fångas ringer en cykelklocka, en flaska klinkar, en trumma dunkar. En ödmjuk symfoni skapas av denna samling enkla akustiska ljud.  

En workshop kan också ges till publiken, där de kan delta fysiskt, omedelbart efter föreställningen. Denna workshop ger möjlighet för alla att prova olika idéer som använts i showen. Föreställningen turnerar med all nödvändig utrustning som behövs och kan framföras i vilket rum som helst med tillräckligt med utrymme. Inga speciella ljusförhållanden eller teknisk assistans är nödvändig, och flera föreställningar kan göras samma dag.

Föreställningsdetaljer:

Kompani:

Kapsel

Föreställningens titel:

Apparat

Artister:

Erik Åberg (SVE) & Jay Gilligan (USA)

Längd:

45 minuter (15 minuters workshop inkluderat)

Målgrupp:

5-12 år

Utrymme som behövs:

Tom och ren yta på 4x4 meter med minst 2,5 meters takhöjd. Ytan ska vara väl upplyst, föreställningen spelar i ett allmänljus, mörkläggning behövs ej.

Tekniska krav:

Ett standard 220V uttag eller en framdragen skarvsladd i närheten av spelutrymmet.

Byggtid:

60 minuter

Rivtid:

30 minuter

Skostorlek:

Jay 49, Erik 44.

Pris:

12 000 kr + moms första föreställningen, 9 000 kr + moms / extra föreställning i samma lokal, samma dag. Kostnader för resor, boende samt traktamenten tillkommer.

No items found.