Blick

Vetenskapscirkus för alla åldrar

Överblick:

Kapsel presenterar Blick: En vetenskaplig cirkus för alla åldrar. Jay och Erik visar en uppsjö av överraskningar ackompanjerade av ett specialkomponerat soundtrack. Föreställningen utforskar hur idéer uppstår, med fokus på observation. Den är lika delar fysikexperiment, brainstorm och jongleringsforskning, Blick ger en stilistisk bild av till synes omöjliga konster. Den övergripande känslan är lik trolleri, men ännu mera effektfull, då inga hemligheter döljs. Bollar svävar i luften, tills en trähand från en skulptur fångar dem. En höjdpunkt i föreställningen är 20 stålbollar uppställda som Newtons vagga. Denna maskin ger ifrån sig en stark rytm som kan både ses och höras, när aktörerna skapar en koreografi av överraskande horisontella jongleringsmönster.

Blick använder en isärtagbar scenografi, som kan byggas i princip i vilket scenrum som helst, även på platser där föreställningar normalt sett inte äger rum. Som final har föreställningen en workshop med publiken som uppmuntrar till att testa element från föreställningen. Publiken ges på detta sätt en unik möjlighet att se världen på ett annorlunda vis, genom föreställningen Blick.

Föreställningsdetaljer:

Kompani:

Kapsel

Föreställningens titel:

Blick

Artister:

Erik Åberg (SVE) & Jay Gilligan (USA)

Längd:

45 minuter (15 minuters workshop inkluderat)

Målgrupp:

5-12 år

Utrymme som behövs:

Tom och ren yta på 4x4 meter med minst 2,5 meters takhöjd. Ytan ska vara väl upplyst, föreställningen spelar i ett allmänljus, mörkläggning behövs ej.

Tekniska krav:

Ett standard 220V uttag eller en framdragen skarvsladd i närheten av spelutrymmet.

Byggtid:

60 minuter

Rivtid:

30 minuter

Skostorlek:

Jay 49, Erik 44.

Pris:

12 000 kr + moms första föreställningen, 9 000 kr + moms / extra föreställning i samma lokal, samma dag. Kostnader för resor, boende samt traktamenten tillkommer.

No items found.