Kapsel är ett cirkuskompani fokuserat på artistiska upptäckter, med betoning på objektsmanipulation, musik och vetenskap.

Kompaniets medlemmar Erik Åberg och Jay Gilligan hade premiär med showen Bevis 2013 och turnerade 400 föreställningar i Sverige, Finland och Norge. Repetitioner för en uppföljningsproduktion med namnet Blick startade tre år senare, medans den första showen turnerade för högtryck. Deras senaste föreställning, Apparat, kompletterar trilogin genom att skapa en distinkt, visuell värld. Kompaniet är baserat i Stockholm och har tidigare samarbetat i ett antal internationella projekt. De har producerat turnéer i Japan, Island och Amerika, startat ett tillverkningsföretag för innovativ jongleringsrekvisita, släppt flera dokumentärfilmer och producerat en podcast om jongleringskulturen. Mirja Jauhiainen sköter all administration och turneringslogistik för Blick och Apparat.

Kapsel har en unik nyfikenhet för världen, med ett bestämt fokus på objektens fysiska egenskaper och dess syfte. Genom att omvandla vardagliga hushållssaker inom cirkuskonceptet kan möjlighet ges till publiken att tillämpa samma typ av flexibla tänkande inom alla områden i livet. Kapsel vill ge publiken en möjlighet att se världen på ett annorlunda vis. Resultatet är förmågan att se alternativ och möjligheter som kanske inte är uppenbara eller avsedda, som sedan leder till en förståelse av mönster, beteenden och vanor- vilket ger publiken en tydlig kontext för konstnärliga diskussioner. erfarenheterna är inte bara konceptuella. Innehållet i varje show är tydliga händelser som inte är karakteristiska, utan snarare konkreta fysiska överraskningar.

Arkiverad Show

Bevis

Mystikmuseum

Bevis ger en underhållande inblick i några udda utvalda sällsyntheter, nästan som ett museum av mystik. Med användning av koncept från astronomi, fysik, kemi, psykologi, musik, historia och teknologi tillsammans med cirkuskonsterna jonglering och musik bjuder Bevis på en oändlig parad av slående bilder.

MER INFORMATION →